Mijn eerste daad: De Minibieb

Ik kwam de kleine biebs al vaker tegen; bij vrienden in Delft,  op onze camping in Zuid-Frankrijk en zelfs op een ontmoetingspunt voor ouderen. Het idee is heel goed en eenvoudig: iedereen heeft (vaak een teveel) boeken en is altijd wel op zoek naar nieuw leesvoer. In deze bieb kunnen mensen boeken lenen, ruilen of achterlaten. Deze buurtbieb heeft in Nederland zelfs een officiële naam gekregen als de ‘Minibieb’ en er is een site waar je kan je zien waar ze zijn, met welk genre boeken, welke openingstijden etc….

minibieb

Dus ik aan de slag….Kastje voor 3 euro bij de Kringloop, likje oude verf en briefjes in de straat verspreid. De eerste Minibieb op IJburg is een feit!
Na  een paar dagen zie ik al veel bedrijvigheid, het slaat aan en ik heb ook een mooi ‘nieuw’  boek om te lezen.  Ik ben benieuwd of er meer zullen volgen in de buurtjes van IJburg.Zo’n bieb past heel goed bij al die initiatieven van mensen om dingen met elkaar te delen en te ruilen: de auto via Snappcar, tegen een vergoeding koken voor elkaar via bijvoorbeeld Thuisafgehaald. Ook zijn er plekken waarop je zaden en stekjes voor de moestuin met elkaar kunt ruilen.
En wat ik helemaal een mooi idee vind is Foodsharing: het ruilen van eten dat je over hebt, bijvoorbeeld een potje zelfgemaakte jam, etenswaren uit een En dan natuurlijk Huizenruil: met gesloten portemonnee op vakantie, een wereld aan vakantie-bestemmingen ligt hierdoor aan je voeten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s